Delicatese cu visine

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 100-130 gr faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • o mana de visine fara samburi
  • Crema:
  • 150 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • zeama de la o lamaie(daca e mai mare lamaie,puneti zeama doar de la jumatate)
  • coaja de lamaie rasa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Glazura:
  • 60 gr ciocolata amaruie(sau cu lapte)
  • 5 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri (acestea sa fie la temperatura camerei).

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, pana nu se mai desprind de bol.

Le dam putin la frigider,cat facem restul de compozitie.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc,iar acesta din urma se topeste.

Adaugam zeama de lamaie, esenta de vanilie si o parte din faina si o mixam in continuare.

Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri,apoi punem si restul de faina,iar la urma praful de copt.

Injumatatim compozitia in doua boluri,iar in una punem cacao .

Se tapeteaza o tava rotunda(fie una detasabile,fie de care aveti.eu am pus in una de tarta,dar putin mai inalta)cu margarina si punem hartie de copt.

Turnam pe mijlocul tavii putin din compozitia alba,apoi peste de cacao,iar alba,iar de cacao,pana terminam cele doua compozitii(sau punem pe cea alba toata,deasupra cea de cacao si o amestecati putin cu o furculita).

Deasupra punem visinele fara samburi.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita ,pana ce blatul este copt(cam 25-30 de minute cel mult).

Crema:

Amestecam 75 gr de zahar cu 50 gr faina,iar peste punem cele 500 ml lapte rece(dar fiert inainte,eu asa am facut).

Adaugam si zaharul vanilat.

Se pune intr-o cratita ,cu fund mai gros,toata compozitia,si o punem pe foc.

O lasam pana se ingroasa ca o budinca,timp in care invartim mai mereu in ea,apoi o lasam sa se raceasca,dar O acoperim cu folie.

Untul il mixam cu restul de zahar,cu zeama de lamaie si coaja de lamaie rasa.

Il incorporam in crema fiarta si rece,cu o lingura.

Dupa ce blatul s-a racit.taiem un capac din el.

Punem crema peste blat,iar deasupra acoperim cu capacul taiat din blat.

Glazura:

Punem ciocolata la topit,apoi adaugam untul,apa si zaharul.

Lasam putin pe foc,pana capata consistenta unei smantani subtiri.

Turnam glazura fierbinte deasupra,o nivelam si o lasam sa se raceasca(e bine ca dupa ce se raceste glazura sa o dati putin la frigider).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise