Desert cu iaurt , piersici şi ananas

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 piersici bine coapte
  • 1 cutie frişcă lichidă 200 gr.
  • 2 iaurturi mari cu piersici
  • 2 pliculeţe gelatină
  • 1 compot de ananas
  • biscuiti simpli

Mod de preparare

Piersicile se spală bine şi se decojesc,după care se taie felii şi se aşează pe fundul unui vas(eu am folosit cutii de îngheţată mari).

Frişca se bate bine cu mixerul până se întăreşte,se adaugă apoi iaurtul ,se bate din nou,apoi câteva bucăţele de ananas din compot.

Gelatina de dezolvă în câteva linguri de suc de ananas la foc mic,fără a fierbe.Se adaugă astfel dizolvată la compozitia de mai sus.

Biscuiţii se stropesc cu zeamă de compot,fără să-i lăsaţi prea mult.

Peste piersicile din vas se adaugă compoziţia de frişcă şi iaurt iar deasupra se aşează biscuiţii.

Se pune la frigider pentru câteva ore,iar cînd se serveşte se răstoarnă desertul,"decupând" cu grijă,cu o spatulă de pe peretii vasului.

Acest desert foarte gustos şi răcoros l-am preparat după reţeta de la "Caietul cu reţete".

Este perfect pentru zilele fierbinţi de vară,dar cu siguranţă poate încheia şi o masă copioasă de sărbători.

Bon appetit!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise