Desert cu prune

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g prune
  • 1 lingura unt
  • 130g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 plc zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se topeste untul,se adauga prunele fara samburi,taiate in doua,1/2 din cantitatea de zahar si se calesc 5-10 minute.Restul de zahar impreuna cu galbenusurile si scortisoara se bat pe baie de aburi pana se formeaza o crema.Dupa ce s-a racit ,se adauga frisca.Se unge un vas cu putin unt,se toarna crema,iar deasupra se pun prunele.

Se introduce vasul in cuptor ptr. 5-10 minute.Se presara cu zahar pudra si se serveste cald.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise