Desert cu prune

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g prune
  • 1 lingura unt
  • 130g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 plc zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se topeste untul,se adauga prunele fara samburi,taiate in doua,1/2 din cantitatea de zahar si se calesc 5-10 minute.Restul de zahar impreuna cu galbenusurile si scortisoara se bat pe baie de aburi pana se formeaza o crema.Dupa ce s-a racit ,se adauga frisca.Se unge un vas cu putin unt,se toarna crema,iar deasupra se pun prunele.

Se introduce vasul in cuptor ptr. 5-10 minute.Se presara cu zahar pudra si se serveste cald.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise