Desert rapid

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 4 portii avem nevoie de:
  • 4 mere,
  • zeama de la o lamaie,
  • un plic zahar vanilat ,
  • o jumatate lingurita de scortisoara,
  • 150 gr stafide,
  • topping de ciocolata,
  • 100 gr zahar,
  • o cana nuci macinate,
  • frisca.
  • Cantitatile se dubleaza in functie de numarul persoane.

Mod de preparare

Se curata cateva mere, se scobesc, dupa care se pun la fiert pentru 2-3 minute intr-un amestec de apa, zahar, zeama de lamaie, vanilie si scortisoara.

Separat se face un amestec din topping de ciocolata, nuci macinate si stafide. Se scot merele din apa, se lasa la scurs cateva minute, dupa care se vor umple cu amestecul de mai sus apoi se lasa pentru 2-3 ore la frigider.

Se orneaza cu frisca si se pot servi.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise