Desert rapid

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cind nu stiu ce sa fac(desert),fac o budinca rapida din praf de budinca.De data aceasta am folosit un praf de budinca de cacao,cu aroma de banane.
  • -8 linguri de praf de budinca(de cacao cu aroma de banane)
  • -8 linguri de zahar
  • -1,5 l lapte(eu am folosit lapte praf+apa;cca 18 linguri de lapte praf,pentru 1,5 l apa)
  • -3 banane
  • -20-30 g ciocolata

Mod de preparare

Intr-o cratita,se pune praful de budinca,zaharul si laptele;se mesteca,fara foc,pina ce budinca(praful) si zaharul sint dizolvate.

Apoi,compozitia se pune pe foc,se mesteca tot timpul,la foc mediu.Cind clocoteste,se mai lasa 1 minut la foc mic,amestecind tot timpul.Dupa aceea,se ia de pe foc si imediat se adauga bananele si ciocolata,taiate marunt(vezi poza).

Initial,am vrut sa folosesc ciocolata amaruie,dar am gasit(in casa)niste ciocolata cu alune si trebuia sa o folosesc,inainte sa se termine termenul;asa ca am folosit-o,in budinca asta.

Se amesteca si imediat se pun in cupe................

Se lasa sa se raceasca f.bine,se orneaza(dupa gust),

apoi se serveste.

Se poate servu direct din cupe sau intoarsa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise