Dinte Negru

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua;
  • 300g zahar;
  • 200g zahar pudra;
  • 220g unt;
  • 200ml lapte;
  • 30g cacao;
  • 200g faina;
  • 1 lingurita amoniac stins .

Mod de preparare

Se freaca 4 galbenusuri cu 200g zahar, 120g unt la care se adauga 200ml lapte, 30g cacao,200g faina si lingurita de amoniac stins, acestea se amesteca obtinandu-se un aluat ca la chec.Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu faina si se da la cuptor.

In timp ce se coace blatul se bat spuma cele 4 albusuri cu 200g zahar pudra.Dupa ce s-a scos tava din cuptor se pune spuma si se da la foc mic.Dupa ce s-a rumenit se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit se pune glazura din:

100g unt, 100g zahar, 4 lingurite cacao se fierb pana dau 2-3 clocote si se toarna peste spuma.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise