Dorada gustos si exotic in crusta de sare

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 buc.dorada
  • 4 kg sare grunjoasa
  • zeama de lamaie,ulei de masline

Mod de preparare

Pestii se curata de intestine si grasime,iar solzii nu se indeparteaza.Se spala si se sterg bine.

Intr-o tava se aseaza un strat de sare grunjoasa , ca un pat de cca 3 cm grosime,asezam pestii si ii acoperim complet cu un strat de sare de cca 2-3 cm.Introducem tava la cuptor,iar cand incepe sarea sa devina aurie este gata.Dureaza cam 2 ore.

Trebuie sa aveti multa rabdare pentru a indeparta crusta de sare si multa atentie pentru a scoate pestii intregi,cu tot cu piele.

Crusta de sare se desface de jur imprejurul tavii cu ajutorul unui cutit,iar cu un ciocan de batut friptura(snitelele) se bate usor, usor deasupra pentru a crapa crusta de sare si tot asa pana scoatem pestii pe care ii asezam pe un platou curat.

Pestii isi iau sare exact cat au nevoie ,iar la servire se indeparteaza pielea si oasele , servindu-se cu zeama de lamaie si stropiti cu putin ulei de masline.

Dorada este un peste oceanic foarte rar cu carnea alba,gustoasa insa acum se creste mult in crescatorii si de aceea are un pret putin mai ridicat.Dar,merita sa ne satisfacem pofta sau curiozitatea culinara macar o data,nu?

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise