Dovleac copt pentru aperitiv sau garnitura

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.
  • Avem nevoie de felii sau rondele subtiri (pana in 4 -5 mm ) de dovleac curatate de coaja
  • piper macinat,cimbru,rozmarin
  • cascaval feliat
  • In perioada postului puteti folosi branza tofu,cascaval vegetal,ornati cu masline,rosii...Este tare gustos si hranitor...
  • 2.Puteti aseza pe dovleac felii de sunca si cascaval...

Mod de preparare

Feliile sau rondelele de dovleac se aseaza in tava ,se condimenteaza dupa gust.Se introduce tava la cuptor sau la grill,iar cand incep sa se rumeneasca se aseaza pe fiecare bucata de dovleac felii de cascaval si se reintroduce tava la cuptor(grill) cca 3-4 minute pentru gratinare.

O alta varianta este aceea de a aseza pe feliile de dovleac cate o felie de sunca,apoi cascaval si introduceti pentru gratinare...

Se poate servi ca aperitiv sau chiar garnitura la friptura,snitele...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise