Dovlecei cu branza la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 dovlecei mari
  • - branza de vaci si telemea de oaie
  • - marar sau alta verdeata care va place
  • - putin unt ( 1 cub cat o nuca)
  • - 1/2 lingura faina
  • - putin lapte si iaurt mai gras
  • - putin cascaval sau parmezan pentru ras deasupra

Mod de preparare

Se curata dovlecelul, se da pe razatoarea mare si se stoarce. Branza de vaca faramitata se amesteca cu telemeaua de oaie data prin razatoarea mica si se condimenteaza cu putina vegeta si piper. Se adauga mararul sau alte verdeturi.Se face un sos bechamel din untul pus la topit, apoi adaugata faina,si la sfarsit aduagat putin cate putin laptele sau iaurtul mai putin gros. Sosul sa nu fie foarte foarte gros dar nici subtire

Intr-un vas rezistent la cuptor, uns si tapetat, se pune un rand de dovlecel, unul de branza si tot asa. Ultimul rand sa fie de dovlecei. La sfarsit se toarna sosul bechamel, apoi se rade putin parmezan sau cascaval. Se coace pana se rumeneste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise