DOVLECEI CU BRANZA LA CUPTOR

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 g branza telemea
  • cascaval ras dupa gust
  • 200 ml iaurt
  • 2-3 linguri de smantana
  • sare,piper,busuioc,cimbru,dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi sau dupa gust
  • o lingura de marar tocat foarte fin sau dupa gust
  • Cantitatile se pot modifica in functie de portiile dorite...

Mod de preparare

Dovleceii se spala,se taie in jumatate pe lungime si se indeparteaza semintele.

Jumatatile de dovlecei se inteapa din loc in loc cu o scobitoare (pe partea cu coaja)se aseaza pe o folie de aluminiu in tava ,se ung bine pe toate partile cu ulei amestecat cu sare, piper, busuioc,cimbru dupa gust si se presara din abundenta cu branza rasa amestecata cu cascaval ras presandu-se usor cu mana.In functie de marimea dovleceilor se coc la grill sau in cuptor in jur de 20-30 de minute,avand mare grija sa nu se inmoaie prea tare.

Se servesc stropiti cu sosul format din iaurt, smantana, mararul tocat foarte fin si usturoiul pisat.

Pofta bune!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise