Dovlecei cu cas gratinati

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei mici
  • 1 ceapa verde
  • 120 gr cas
  • 150 gr cascaval
  • 1/2 legatura marar verde
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • cateva felii de kapia
  • rozmarin uscat

Mod de preparare

Spalam, dovleceii si ii taiem cuburi potrivite.

Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam la scurs circa 30 de minute, apoi ii stergem cu un servetel de bucatarie.

Ceapa verde o curatam si o taiem rondele.

Casul il taiem bucatele mici, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica.

Mararul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt.

Intr-un bol punem bucatile de dovlecel, casul, ceapa verde si le amestecam.

Adaugam cam jumatate din cantitatea de cascaval, mararul tocat, sare si piper.

Batem spuma ouale, le turnam deasupra si amestecam intreaga compozitie.

Ungem doua vase de ceramica cu ulei (sau un vas mai mare), turnam cate jumatate din compozitie in fiecare vas.

Presaram restul de cascaval ras deasupra, putin rozmarin si asezam cateva felii de kapia.

Incingem cuptorul, introducem vasele si le lasam pana dovleceii prind o crusta aurie deasupra.

Ii scoatem cand sunt gata si se servesc calzi. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise