Dovlecei pane

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • un varf de cutit cu boia de ardei dulce
  • faina alba
  • marar uscat sau verde
  • ulei

Mod de preparare

Dovleceii se spala,se curata de coaja si se taie felii rotunde putin mai grosute.

Ouale se bat bine cu piper, sare, marar uscat si boia de ardei.

Fiecare felie de dovlecel se presara cu putina sare si lasam sa mai iese apa din ei.

Intr-o tigaie punem ulei la incins ceva mai mult.

Pe o farfurie intinsa punem niste faina alba.

Trecem fiecare felie de dovleac prin faina alba, ou batut, iar faina si iar ou, apoi le punem in uleiul incins si le prajim pe ambele parti.

Le scoatem pe un platou in care punem niste servetele de bucatarie.

Le lasam putin sa se racoreasca si servim

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise