Dovlecei prajiti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel crud (daca doriti mai multi puteti pune 2 -3)
  • ulei pentru prajit
  • 100 gr faina
  • 50 gr gris
  • sare

Mod de preparare

Dovlecelul se curata de coaja, apoi il taiem felii si presaram cu sare. Lasam 20 minute apoi scurgem zeama formata

Feliile de dovlecel se tamponeaza cu un servet uscat si se trec prin faina amestecata cu gris, le lasam 10 minute si apoi le prajim in ulei fierbinte, pe ambele parti.

Dupa prajire se scot pe un servet absorbant, pentru a indeparta surplusul de ulei.

Servim cu mujdei de usturoi sau cu sos de iaurt si usturoi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise