Dovlecei prajiti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel crud (daca doriti mai multi puteti pune 2 -3)
  • ulei pentru prajit
  • 100 gr faina
  • 50 gr gris
  • sare

Mod de preparare

Dovlecelul se curata de coaja, apoi il taiem felii si presaram cu sare. Lasam 20 minute apoi scurgem zeama formata

Feliile de dovlecel se tamponeaza cu un servet uscat si se trec prin faina amestecata cu gris, le lasam 10 minute si apoi le prajim in ulei fierbinte, pe ambele parti.

Dupa prajire se scot pe un servet absorbant, pentru a indeparta surplusul de ulei.

Servim cu mujdei de usturoi sau cu sos de iaurt si usturoi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise