Dovlecei prajiti

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • dovlecei
  • untura
  • faina
  • lapte
  • sare

Mod de preparare

Se rad dovleceii de coaja si se taie fie in lung, fie rotund in felii de o jumatate centimetru grosime. Sa nu se sareze inainte de a fi pusi la prajit. Se infierbanta untura. Pentru ca dovleceii sa fie frumos rumeniti trebuie sa avem mai multa untura in cratita. Se dau dovleceii in faina, se moaie in lapte si iarasi se mai dau in faina. Se pun sa se rumeneasca, pe o parte si pe alta. Cand sunt gata, se scot pe o sita sau pe un servet curat. Trebuie serviti imediat. Cand asteapta, se moaie crusta de deasupra. Se sareaza la masa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise