Dovlecei umpluti de post

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei potrivit de mari
  • 150g caşcaval vegetal
  • 1 ceşcuţă ulei de măsline
  • un morcov mare
  • un pastârnac
  • un ardei verde
  • un ardei capia roşu
  • un ardei iute
  • 6-7 felii de vinete marinate pentru iarnă(cu usturoi si mărar)
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 3 roşii
  • o cană suc de roşii mai gros(facut în casă)care se amestecă cu o cana de apă.
  • busuioc
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dovlecei se spala bine si se taie în două pe lungime(într-o reţetă cineva le zicea corăbioare) şi se aşează într-un vas care poate fi pus la cuptor.

Se curăţă, se spală zarzavaturile. Jumătate din ele se taie mărunt şi se pun într-un castron mare, iar cealaltă jumătate se taie astfel: morcovii rondele, ceapa ardeiul capia-julien, ardeiul verde se taie fideluţă, ardeiul iute-feliute rotunde şi se pun în vasul de cuptor printre dovlecei. 2 roşii se taie cubuleţe şi se pun în castron, cea dea treia se taie rondele si se pune printre dovlecei.

3 felii de vinete se taie cubuleţe şi se pun în castron, celelalte se taie în două şi se pun în tavă printre dovlecei.

Peste legumele şi zarzavaturile din tavă se rade aproape tot caşcavalul, se opreşte puţin pentru ras pe deasupra dovleceilor după ce i-am umplut. Se adaugă usturoiul zdrobit, piperul măcinat,busuioc, pătrunjel, sare. Se amestecă totul încet dar bine,se ia cu lingura din castron şi se umplu dovleceii. După ce i-am umplut pe toţi se mai presară puţin pătrunjel tocat, se orneayă dovleceii cu câteva feliute de ardei capia şi se rade deasupra restul de caşcaval. Se adaugă uleiul, sucul de roşii îndoit cu apă, se mai sărează, dacă mai e nevoie.Se dă tava la cuptorul încălzit la 200grade.

Se lasă la cuptor aproximativ o oră. Dacă mai este nevoie, între timp se mai adaugă apă.

Se serveşte câte o bucată de dovlecel alături de celelalte legume din tavă şi cu o lingură, două de sos.

Cui îi plac ciupercile poate adăuga şi 2-3 ciuperci. Mie nu-mi plac.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise