Dovlecel în multe feluri

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Varianta 1:chifteluţe la cuptor
  • 4 dovlecei medii
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • Brânză rasă
  • pesmet
  • pătrunjel verde
  • susan
  • pasta de ardei iute(opţional)
  • sare, piper
  • Varianta 2:
  • Dovlecei
  • Iaurt natur
  • Brânză tare
  • Pesmet
  • Piper
  • ulei
  • Varianta3: păpărada exotică
  • 700 g de dovlecei
  • 2 cepe mari
  • 1 căţel de usturoi
  • 5 ouă
  • 1 bucheţel de mentă
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • Sare, piper

Mod de preparare

Varianta 1:

Spală dovleceii şi răzuieşte-i. Taie fin ceapa. Toacă patrunjelul. Sărează şi lasă 10 minute, apoi scurge bine.

Amestecă tot , pune pesmet încât să nu fie moale, ouăle, btânza rasă, piperează.

Fasonează chifteluţe cu ajutorul a 2 linguri de supă şi aplatizează uşor l. Preîncălzeşte cuptorul la 220°c.

Pune chifteluţele într-o tavă unsă cu ulei, peste care pui hârtie. Coace 7- 8 minute pe fiecare parte, întorcându-le o dată.

Serveşte-le calde cu o salată de roşii sau ca garnitură.

Varianta 2:

Taie felii dovleceii sau bastonaşe(dacă trebuie să scoţi sâmburii), sărează şi lasă la scurs 20 de minute. Tamponează cu hârtie de bucătărie.

Fă un amestec din pesmet şi brânză rasă, pune şi nişte piper.

Tăvăleşte bucăţile de dovlecei prin iaurt, apoi prin amestecul uscat.

Coace la cuptor în tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei.

Varianta 3:

Încălzeşte cuptorul la 180°c. Uleiază o formă de 20cm) şi pune-o în cuptor în timp ce se încălzeşte.

Rade împreună dovleceii şi ceapa. Căleşte cam 15 minute în ulei.

Bate ouăle cu sare, piper şi menta tăiată. Adaugă ouăle la dovlecei. Opreşte imediat focul şi amestecă rapid.

Varsă repede în tava din cuptor şi coace 30de minute.

Se poate mâmca imediat sau rece, taiata cubuleţe sau mai mare.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise