Drob de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg ficat de pui (sau o cutie mare de pate de ficat de pui)
  • 1 piept de pui
  • 7-8 cepe verzi
  • 10 oua (4 pentru compozitie si 6 oua fierte)
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Se fierb SEPARAT ficatul si pieptul de pui (fara piele). E important sa se fiarba separat pentru ca pieptul de pui sa nu ia gust amar de la ficatei.

Dupa ce au fiert, se trec prin masina de tocat carne, la fel si ceapa si verdeata. Se amesteca ingredientele, se potrivesc de sare si piper, se adauga 4 oua intregi si se omogenizeaza bine.

Se aseaza jumatate din compozitie intr-o tava mai inalta, se aseaza ouale fierte curatate de coaja si apoi restul de compozitie.

Se poate folosi si o tava de cozonac, feliile de drob vor arata foarte bine asezate pe platou pe frunze de salata verde.

Tava trebuie sa fie unsa cu ulei si tapetata cu pesmet.

Se da la cuptor pentru 30 de minute. Se poate manca rece sau cald, cu ceapa verde, ridichi, sau salate din verdeturi de primavara (salata verde, leurda, untisor, etc) etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise