Drob de vinete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete mai mici
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2 ardei grasi taiati cuburi
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • un varf de cutit praf de copt
  • marar, patrunjel , sare,piper

Mod de preparare

Curatam vinetele, le taiem cubulete si le punem la fiert in apa cu sare, pentru 20min. Le scurgem apoi bine, intr-o strecuratoare.

Intr-o tigaie, calim ceapa si ardeiul 3-4min. Dam deoparte, si lasam sa se raceasca putin.

Batem spuma ouale cu putina sare.Oprim putin din ele pentru uns drobul pe deasupra.

Intr-un vas punem vinetele (scurse bine), ceapa si ardeii caliti, verdeata taiata marunt, pesmetul, faina amestecata cu praful de copt, ouale, sare piper. Omogenizam bine.

Intr-o forma de cozonac(sau alt vas care merge la cuptor), punem hartie de copt si turnam compozitia de drob.

Ungem cu oul oprit, si dam la cuptor 45min. la foc potrivit.

Se lasa sa se raceasca bine, si apoi se portioneaza dupa dorinta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise