Drob de vinete si dovlecei de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • ardei gras: verde
  • rosu
  • galben
  • 3 cepe potrivite
  • pesmet
  • 3 linguri amidon
  • sare
  • piper
  • mirodenii in functie de gust: marar
  • tarhon
  • patrunjel
  • margarina
  • ulei
  • pasta de rosii dupa gust
  • dar nu prea multa

Mod de preparare

Vinetele si dovlecei se curata de coaja, se taie in rondele si se calesc in ulei, se pun apoi la scurs.

Ceapa se taie marunt si se caleste bine, se scurge de ulei si se lasa sa se raceasca.

Ardeii se toc in bucatele mici - este bine ca ardeiul sa fie de mai multe culori pentru ca dau un aspect foarte frumos. Toate ingredientele se amesteca, se adauga sare, piper, mirodenii dupa gust, amidonul si 2 linguri de pesmet, pasta de rosii.

O tava de chec se unge cu margarina si se tapeteaza cu pesmet, mult pesmet, sa fie ca o pelicula, si se adauga compozitia si deasupra se presara pesmet. Eu folosesc pesmet macinat mai mare deoarece se da impresia unei retele de paianjen.

Se coace la foc mic pana se rumeneste usor, se rastoarna si se lasa sa se raceasca, se taie in felii ca pe chec.

Este foarte aspectoasa datorita culorii vii a ardeiului care se pastreaza in timpul coacerii. Pentru perioada de post este buna deoarece este satioasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise