Drob vegetarian cu soia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • -250gr. branza dulce de vaci
  • -250 gr.margarina (pt. foetaje)
  • -250 gr. faina
  • -1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • -2 cutii mici de pateuri de soia
  • -1 punga de granule soia (fierte in apa cu condimente dupa gust, vegeta, foi de dafin, usturoi,zahar)
  • -4 oua fierte
  • -3 felii de paine muiate in apa (sau 4 linguri de pesmet)
  • -3 cartofi mijlocii(rasi cruzi pe razatoarea mica sau dati prin masina de tocat)
  • -2 legaturi ceapa verde
  • -2 legaturi usturoi verde
  • -1 legatura marar
  • -1 legatura leustean
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura faina
  • -4 oua crude
  • -1 punga condimente pt.drob de miel
  • -vegeta, sare,piper

Mod de preparare

Aluatul in care invelim drobul se prepara cu cca 3 ore inainte.Branza cu sarea si cu margarina se freaca si apoi se amesteca cu faina. Se face un aluat care se pune la rece in frigider 3 ore (poate sa stea in caz de urgenta si mai putin timp).

Umplutura se prepara in felul urmator:

Ouale fierte impreuna cu feliile muiate de paine,mararul,patrunjelul,leusteanul si cartofii se dau prin masina de tocat carne.Usturoiul si ceapa verde se toaca marunt cu tot cu cozi.Granulele de soia se fierb in apa condimentata cca 2-3 minute,daca au prea mult lichid se scurg intr-o sita. Toate ingredientele impreuna cu pateul de soia, cele 4 oua crude,1 lingura de faina si uleiul se amesteca bine.Se sareaza si se condimenteaza dupa gust ceva mai accentuat deoarece preparatul se coace in cuptor.

Se ung 2 tavi de chec cu unt sau margarina se tapeteaza cu foaia de aluat avand grija sa lasam aluat si pentru partea de deasupra. Se imparte in doua umplutura se pune foaie deasupra,se unge cu ou batut si se da la cuptor(incalzit bine in prealabil)la foc mic spre mijlociu cca 40 minute pana se rumeneste.

Se taie rece in felii, in tava in care s-a copt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise