Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr de curmale taiate fara samburi
  • 1/2-3/4 pahar zahar-depinde cat de dulce vrei sa fie
  • 100 gr de margarina
  • 200 gr de orez umflat
  • 1 pahar fulgi de cocos
  • esenta de vanilie sau rom dupa dorinta

Mod de preparare

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine o compozitie cremoasa. Se ia de pe foc si se adauga mirodeniile si putin cocos macinat si orezul umflat pana se cuprinde tot si compozitia este omogena.

Pe o tava, se pune hartia de copt si se unge foarte putin cu ulei si se intinde compozitia cu curmale, dandu-i o forma egala din toate partile- ca o nuga.

Se lasa sa se raceasca si se taie romburi sau cum doriti si se presara cocos deasupra.

Este un dulce gustos si sanatos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise