Dulce

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cornuri
  • 8 linguri cacao
  • 1l apa
  • 1 cana zahar
  • 1 margarina Unirea
  • 1l lapte
  • 3 linguri faina
  • 6 oua
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se taie cornurile feliute si se aseaza pe fundul unui vas care sa aiba si fundul intins si pereti inalti.

Se pune la fiert 1l apa cu cele 8 linguri de cacao si zahar dupa gust.Se amesteca pana se ingroasa putin apoi se toarna continutul peste cornurile taiate.

Pt crema: se pune margarina si zaharul intr-un vas pe foc,si se asteapta sa se topeasca,se adauga laptele,cele 3 linguri de faina in ploaie amestecandu-se tot timpul cu telul pentru a nu se prinde de fund.Se adauga galbenusutile si esenta de vanilie dupa gust.Se amesteca in continuu pana crema devine omogena precum budinca.Se lasa sa se raceasca dupa care se toarna peste cornuletele imbibate cu siropul de cacao.

Deasupra se pun albusurile batute cu o cana de zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise