Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 kg.cirese amare;
  • -1,5 kg.zahar;
  • -1 fie de menta verde sau uscata;
  • -1 lamaie.

Mod de preparare

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un fir de menta sau o lingurita de frunze uscate si se pun la fiert.

Se fierb pana scade surplusul de lichid. Se verifica daca sunt gata punand o lingurita de dulceata intr-o farfurioara la frigider.

Se pune dulceata in borcane, se pun capacele si se pun borcanele sub paturi pana la racirea completa dupa care se dau in camara pentru iarna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise