Dulceata de coacaze rosii

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coacaze rosii 2kg (numai fructele, nu cu tot cu ciorchine)
  • Zahar 1kg.
  • Zeama de la o lamaie.
  • Apa 1 litru.

Mod de preparare

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de 4-5 litri sa fie) in care punem apa cu zaharul si zeama de lamaie la fiert,cand apa incepe sa dea in clocot adaugam fructele,din momentul acela lasam focul minim, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn(fara metal).

Dupa cel putin 2 ore incepem sa controlam daca a inceput sa se inchege dulceata, controland cu putin de dulceata pusa pe farfurie, cand aceasta sta inchegata pe farfurie oprim focul.Inainte de a pune in borcane, am trecut dulceata prin strecuratoare sa-i scot semintele.

Dulceata se pune calda in borcane de masuri diferite (de care aveti),apoi borcanele pline fara capac se pun in cuptor la foc de 80 de grade inca o jumatate de ora pentru a face o crusta deasupra dulcetei.

Dupa ce le scoatem din cuptor punem capacele si le lasam pana se racesc bine intr-o camera mai calda (in bucatarie ),dupa ce s-au racit borcanele se pun in camara la loc racoros si intunecos.

Va doresc sa aveti pofta si spor la preparat dulceata...

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise