Dulceata de gogonele umplute cu nuca

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • gogonele, zahar, vanilie, lamaie.
  • 2.5 gogonele mici.
  • 2.5 zahar.
  • 2 kg apa.
  • 2 lamaii.
  • 4 pliculete zahar vanilat.

Mod de preparare

La 2.5 kg gogonele, mici micute mititele, am pus 2.5 kg zahar si 2 kg apa, 2 lamii, 4 pliculete de zahar vaniliat. Curatam gogonelele de casuta de seminte, le lasam la scurs cu gura in jos,eu de data asta nu am mai oparit gogonelele,ca erau tare mititele si slabute in carne. Cat stau ele la scurs, punem la fiert 2 l apa cu 2.5 kg de zahar, zaharul vanilat si lamaia, decojita si feliata, pana se leaga bine. Cat fierbe siropul, umplem gogonelele cu nuca verde, decojita.(eu le-am tinut la congelator,ca timpul nucilor verzi a trecut demult). Apoi le dam drumul la fiert in siropul legat, pentru circa 30 min. Dupa ce se raceste se pune la borcan. Dulceata nu face prea multa spuma. Succes!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise