Dulceata de gogonele umplute cu nuca

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • gogonele, zahar, vanilie, lamaie.
  • 2.5 gogonele mici.
  • 2.5 zahar.
  • 2 kg apa.
  • 2 lamaii.
  • 4 pliculete zahar vanilat.

Mod de preparare

La 2.5 kg gogonele, mici micute mititele, am pus 2.5 kg zahar si 2 kg apa, 2 lamii, 4 pliculete de zahar vaniliat. Curatam gogonelele de casuta de seminte, le lasam la scurs cu gura in jos,eu de data asta nu am mai oparit gogonelele,ca erau tare mititele si slabute in carne. Cat stau ele la scurs, punem la fiert 2 l apa cu 2.5 kg de zahar, zaharul vanilat si lamaia, decojita si feliata, pana se leaga bine. Cat fierbe siropul, umplem gogonelele cu nuca verde, decojita.(eu le-am tinut la congelator,ca timpul nucilor verzi a trecut demult). Apoi le dam drumul la fiert in siropul legat, pentru circa 30 min. Dupa ce se raceste se pune la borcan. Dulceata nu face prea multa spuma. Succes!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise