Dulceata de gutui pentru copii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2,5 kg gutui coapte şi frumoase
  • 1kg zahăr

Mod de preparare

Se spală bine gutuile şi se şterg. Se taie cate un căpăcel la fiecare capăt şi se aruncă. Apoi cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie fiecare gutuie rotocoale de grosimea unui deget(nu se curăţă nici coaja nici seminţele).

Într-un vas de fiert dulceaţă, de preferinţă o cratiţă smălţuită, se aşază un rând gutui, se presară peste ele zahăr, se procedează aşa până când sunt aşezate toate rotocoalele de gutui, iar peste ele se toarnă apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă la foc foarte mic până când gutuile devin roşii şi aproape transparente.

Nu trebuie să se amestece. Se scutură mereu cratiţa.

Se aşază caldă în borcane încălzite, punând încet câte o felie de gutuie. După ce se umple un borcan,se toarnă deasupra siropul. Se lagă sau capsează a doua zi când siropul se încheagă ca o gelatină.

Se serveşte câte o felie întreagă de gutuie, garnisită cu miez de nucă.

Poftă bună!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise