1.Petalele de trandafir se freaca intr-un castron cu 30 g. zahar si cu zeama sau sarea de lamaie,care au rolul de a intari petalele fragile,pentru ca acestea sa nu se imoaie la fiert si de a inviora culoarea.
2.Zaharul se pune la fiert cu 1/2 l apa, se amesteca pe foc, pina cind se topeste si, cind siropul da in clocot, se adauga petalele impreuna cu toata zeama lasata,scortisoara si cuisoarele. Petalele frecate s-au intarit, de aceea trebuie sa fiarba mai mult.
3. Dulceata se fierbe, pina cind se leaga. Va avea culoare rosiatica si petalele vor pluti in tot siropul pina in fundul cratitei; atunci cratita se ia de pe foc,se pune fierbinte in borcane ,se capseaza si se lasa in haine pana a doua zi.
Obs:Scortisoara (baton)si cuisoarele se scot la sfarsitul fierberii dulcetei.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise