ecler cu crema de vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pt coji:80 g apa
  • 40 g ulei
  • 80 g faina
  • 3 oua
  • 1 g sare pt crema:40 g zahar
  • 40 g faina
  • 1 ou
  • 300 g lapte
  • 10 g vanilina
  • 1 g sare . pt decor:120 g zahat pt fondat.

Mod de preparare

Cazanel, oala, paleta sau lingura de lemn, vas pt oua, vas pt faina, sita, tava, planseta, pos-dui, cutit, malaxor, chipcea pt fondat, tel.

Se presara tava cu un strat fin de faina. Se pune apa la fiert cu grasimea. Cand clocoteste, se adauga toata faina odata, se retrage de pe foc amestecandu-se pana se omogenizeaza si se tempereaza. Se adauga ouale unul cate unul, apoi se toarna cu posul prevazut cu dui, forme diferite, in functie de cerinte. Se prepara crema in timp ce se coc cojile. Se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se amesteca cu sarea, cu jumatate din cantitatea de zahar, cu faina si cu amidonul diluat in apa rece. Se subtiaza cu laptele care a fost fiert separat si apoi temperat pt a evita gelificarea brusca a amidonului.

Se aseaza compozitia obtinuta pe foc si se amesteca continuu pana la proba. Se tempereaza crema obtinuta si se amesteca cu albusurile batute spuma, cu restul de zahar si aromanizate cu vanilina. Se amesteca usor pt a se pastra gradul de afacere a cremei. Se prepara fondantul colorat cu zahar ars. Aluatul oparit se introduce in posul prevazut cu dui si se toarna apoi in forme lungi de 10-12 cm. Se trece cu o croseta pe deasupra aluatului pt a forma un decor. Se introduce tava la cuptor, la o temperatura medie si se coc cu atentie.

Sunt gata cand au crescut ca volum, au culoare rumena-aurie, sunt usoare, iar prin rupere se observa in interior un aspect de fagure. Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie formele in partea laterala si se introduce crema cu ajutorul posului prevazut cu dui. Se incalzeste fondantul cu care se orneaza la suprafata fiecare ecler.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise