Eclere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. forma eclerelor trebuie:
  • 250 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 150 g faina
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • Pt crema:
  • 2 plicuri de crema pt tarte
  • 500 ml lapte
  • un plic de ness
  • 3-5 lg de zahar
  • 250-500 ml frisca
  • Pt decor:
  • 1 plic de glazura cu gust de ciocolata

Mod de preparare

Pt. prepararea formelor de eclere facem astfel:

- se pune apa cu uleiul si praful de sare la fiert pana cand dau in clocot, iar apoi se adauga faina mestecandu-se pana cand coca se dezlipeste de pe vas.

- se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga ouale unul cate unul.

- se pune coca in posh sau punga si se fac dormele de ecler pe o tava tapetata sau cu foaie de copt.

Se da la cuptor pana se rumenesc.

Dupa ce s-au copt se scot din tava, se tau copacelele, iar coca din miljoc se scoate.

Se umplu cu crema facuta astfel:

-500 ml de lapte rece se amesteca cu plicurile de crema de tarte, zaharul si nessul.

-se pune frisca peste crema, copacelele se pun la loc si se orneaza cu glazura.

E un deliciu!!

Pofta Buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise