Eclere

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 375ml apa
  • 245ml ulei
  • Un varf de sare
  • 250g faina
  • 8 oua
  • Crema:
  • 250g margarina/unt
  • 200g zahar
  • 45g faina
  • 1L lapte
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Glazura:
  • 100g nutella
  • 50g unt

Mod de preparare

Punem pe foc, intr-un vas, apa, uleiul si praful de sare, cand da in clocot adaugam faina si amestecam energic cam 2’, dupa care dam cratita la rece.

Intre timp pregatim crema: topim untul, adaugam zaharul, amestecam usor si lasam sa se topeasca dupa care punem faina, omogenizam si la final turnam laptele si esenta. Lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, dar amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei. Punem un capac (sa nu se formeze crusta) si dam la rece.

Revenim la aluatul care intre timp s-a racit si ameste-cand intruna, incorporam ouale, unul cate unul, pana le terminam pe toate.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt, punem aluat intr-un pos si formam eclerele, rotunde sau lunguete, lasand spatiu intre ele.

Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-35’.

Sectionam eclerele reci, in doua si le umplem cu crema de vanilie. Deasupra ornam cu glazura pe care am obtinut-o amestecand( pe aburi) nutella cu untul.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise