Eclere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Unt125 g
  • Faina125 g
  • Oua4 bucati
  • Budinca vanilie1 plic
  • Glazura ciocolata1 plic

Mod de preparare

Se pune apa cu untul intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba se da la o parte si se adauga faina. Se pune inapoi la foc mic si se amesteca usor si continuu (pentru a nu face cocoloase) pana incepe sa se desprinda de pe margine si se face ca o bila. Dupa ce s-a mai racorit, se pun cele 4 oua si se amesteca cu mixerul. Se ia compozitia cu o lingurita si se pun in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se dau la cuptor la foc mediu, cuptorul trebuie sa fie preiincalzit. Dupa ce se scot din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, apoi fiecare ecler se taie pe orizontal, dar nu pana la capat. Se introduce budinca de vanilie iar apoi se toarna peste glazura de ciocolata. De obicei folosesc glazura din comert dar chiar si asa sunt foarte bune!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise