Eclere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Coca: 1 cana ulei, 1 1/4 cani de apa, 2 cani faina (mai cu varf), 7 oua, 1 praf sare.
  • Crema de vanilie: 4 oua, 8 linguri zahar, 1 litru lapte, 4 pliculete zahar vanilat, 1 esenta vanilie, 1/2 pachet margarina, 7 linguri faina.
  • Decor: frisca sau ciocolata

Mod de preparare

Coca: Sarea cu apa si uleiul se pun la fiert. Cand da in clocot se pune faina. Se amesteca bine cu telul. Se da la o parte. Se lasa la racit pana e foarte putin calduta. Se pun ouale pe rand si se incorporeaza bine. Cu ajutorul unui cornet, se pune coca in tava sub forma de betisoare. Prima tava se unge cu un strop de ulei. Restul, nu.

Crema de vanilie: Laptele se fierbe, se pun zaharul vanilat si esenta de vanilie. Se ia de pe foc si se lasa sa se odihneasca cu capacul pus.

Separat, se freaca ouale cu zaharul si faina. Apoi, dupa ce s-a racorit laptele se pune treptat in compozitie pentru a o subtia. Apoi se goleste tot in laptele ramas. Se pune pe bain-marin la foc mic. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. Cand e aproape rece se incorporeaza margarina.

Cojile de ecler se taie intr-o parte pe lungime, se umplu cu crema de vanilie si se decoreaza cu frisca sau ciocolata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise