Coca: Sarea cu apa si uleiul se pun la fiert. Cand da in clocot se pune faina. Se amesteca bine cu telul. Se da la o parte. Se lasa la racit pana e foarte putin calduta. Se pun ouale pe rand si se incorporeaza bine. Cu ajutorul unui cornet, se pune coca in tava sub forma de betisoare. Prima tava se unge cu un strop de ulei. Restul, nu.
Crema de vanilie: Laptele se fierbe, se pun zaharul vanilat si esenta de vanilie. Se ia de pe foc si se lasa sa se odihneasca cu capacul pus.
Separat, se freaca ouale cu zaharul si faina. Apoi, dupa ce s-a racorit laptele se pune treptat in compozitie pentru a o subtia. Apoi se goleste tot in laptele ramas. Se pune pe bain-marin la foc mic. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. Cand e aproape rece se incorporeaza margarina.
Cojile de ecler se taie intr-o parte pe lungime, se umplu cu crema de vanilie si se decoreaza cu frisca sau ciocolata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise