Eclere cu ciocolata si banane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 165 ml lapte
  • 65 gr unt
  • 100 gr faina
  • 3 oua
  • 2 banane
  • 350 ml smintina
  • 100 gr ciocolata
  • zahar praf

Mod de preparare

165ml lapte se pune la fiert cu 65g unt. Cand clocoteste se pune 100g faina toata odata si se amesteca bine. Se ia deoparte si se pun 3 oua, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se pune in sprit si se fac forme pe hartia de copt. Se coc eclerele 15 min. Se lasa la racit.

2 banane se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie.

crema de ciocolata:350ml smantana se bate cu o lingura cu varf zahar praf .100g ciocolata se topeste pe aburi si se lasa sa se raceasca bine.se incorporeaza in amestecul de frisca.

eclerele se taie in 2 si se pun pe partea de jos felii de banane apoi crema.se acopera cu capacul si se decoreaza cu zahar vanilat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise