Eclere cu crema de ananas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt aluatul :
  • -125 gr faina
  • -100 gr ulei sau margarina
  • -250 ml apa
  • -putina sare
  • -3 oua mari
  • Pt crema :
  • -1 cutie compot de ananas
  • -vom folosi toata pulpa si 100 ml sirop
  • -150 gr zahar
  • -30gr amidon
  • -3 galbenusuri
  • -100 ml frisca
  • -100 gr mascarpone

Mod de preparare

Coji

Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa , grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic . Amestecam pana cand aluatul se strage tot si se desprinde de pe peretii vasului.

Lasam aluatul la racit.

Cand este aprope rece se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare .

Pe o tava mare tapetata cu hartie de copt formam eclerele cu ajutorului unui

Lasati distanta intre ele deoarece vor creste la cuptor.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade

Atentie mare : nu deschidem cuptorul in primele 20 minute .

Trebuie coapte cam 30 -35 minute , nu mai putin .

Crema :

Dintr-o conserva de ananas fom folosi toata pulpa si doar 100 ml sirop .

Conserva de ananas o strecuram.

Pulpa de ananas o punem intr-un blender si o pasam bine ca sa obtinem un piure

Intr-o oala punem galbenusurile, amidonul, sucul de ananas si zaharul si le amestecam

bine ca sa nu fie gogoloase

Punem oala pe foc mic si amestecam incontinu pana cand obtinem o crema groasa ca si o budinca.

Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara .

Separat batem 100 ml frisca cu 100 gr mascarpone .

Cand crema este rece bine amestecam frisca cu mascarpone cu crema fiarta si cu piureul de ananas fara zeama pe care o mai lasa .

Umplem eclerele si le decoram dupa cum ne place

Aluatul copt se poate pastra mai mult timp in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise