Eclere inel cu crema de lamaie

Reteta de eclere inel cu crema de lamaie. Eclere cu crema de lamaie reteta simpla si delicioasa.

Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Eclere-inel:
  • 340 ml apa
  • 130 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 g făina
  • 7 oua medii
  • un praf de sare
  • Crema de lamaie:
  • 600 ml lapte
  • Un praf de sare
  • 5 linguri faina
  • 5 ml îndulcitor
  • 2 linguri si jumatate zeama de lamaie
  • O lingurita coaja de lamaie
  • O lingurita coaja de portocala
  • Glazuri:
  • 50 g ciocolata alba
  • O jumatate de lingurita colorant pudra lila
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • O jumatate de lingurita ulei de floarea soarelui
  • 3 lingurite lapte
  • Decor:
  • O mână de fistic
  • coaja rasa de portocala
  • sticks-uri de ciocolata cu cappucino
  • sticks-uri de ciocolata cu menta

Mod de preparare

Aluatul pentru eclere inel:

Se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se dă cratița de pe foc, se adaugă făina deodată, se amestecă energic, se lasă la răcit, apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând cu mixerul acum, pentru o omogenizare bună.

Se încinge cuptorul.

Se umple un poș cu dui stelat (sau fără dui, cum vă place) și se formează inele din aluat într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se umezesc cu apă, îndreptând moțurile, să nu se ardă și se coc la foc mic (176 grade Celsius) pentru 30 de minute.

Se scot eclerele pe o altă tavă sau un grătar si se lasă la răcit.

Crema:

Așadar, într-o crăticioară se amestecă laptele cu îndulcitorul, un praf de sare și făina, bătând cu un tel, pentru a aera compoziția. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă ca o budincă, amestecând mereu, să nu se lipească. Se dă de pe foc, se adaugă repede untul, zeama de lămâie, coaja de lămâie și coaja de portocală, amestecând bine. Se lasă la rcăit, apoi se bate cu mixerul maxim un minut până capătă o consistență cremoasă.

Glazuri:

Pentru glazurile albă și lila: se topește ciocolată albă, pe baie de abur. Jumătate din cantitate se dă deoparte și se amestecă împreună cu colorantul lila. Eu am folosit unul tip pudră, natural.

Pentru glazura neagră: se topesc pe baie de abur: ciocolată cu lapte, împreună cu uleiul (folosiți ulei obișnuit pentru ciocolată, pentru a evita alte arome) și laptele. Se amestecă până se omogenizează frumos.

Montare și decor:

Se taie în două foi fiecare ecler, se umple cu cremă și se glazurează cu ciocolată albă, lila sau cu lapte. Se decorează cu fistic mărunțit, coajă de portocală sau cu sticks-uri de ciocolată mărunțite.

Ies trei tavi de eclere inel delicioase si aratoase. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise