Eclere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua,
  • 2 1/2 cani de faina,
  • 0,5 l apa,
  • 1 cana ulei,
  • sare.
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte,
  • 1/4 kg zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 10 pliculete zahar vanilat.

Mod de preparare

Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia si se lasa sa se raceasca. Se adauga ouale unul cate unul amestecand foarte bine dupa fiecare.

Se pun in tava sub forma de bastonase. Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial si dupa ce cresc bastonasele se da la foc mic pana se rumenesc usor deasupra. Se scot de la cuptor si dupa ce s-au racit se taie pe laterala pentru a putea fi introdusa crema.

Crema: se fierbe laptele cu zaharul, se adauga faina si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa la fiert 5 min, dupa care se adauga zaharul vanilat si margarina.

Pe deasupra se poate pune ciocolata topita sau o crema facuta din: 4 linguri cacao, 10 linguri apa, 10 linguri zahar, un sfert de pachet de unt, ce se pun pe foc amestecand incontinuu pana capata o consistenta cremoasa.

Dupa racire crema se intareste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise