Empanadillas de atun (placinta de ton)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 grame faina
  • 1 varf de lingurita de bicarbonat
  • 1/2 cana de bulion
  • 1 cana ulei
  • 1/4 cana de vin alb
  • 200 grame de ton in ulei(in conserva)
  • 1 ou fiert
  • sare

Mod de preparare

Se toarna faina in forma de vulcan,intr-un castron,iar in interior se adauga vinul,1/4 din ulei,sare si bicarbonat.Se amesteca totul pana se formeaza un aluat destul de consistent si se poate lucra cu mainile.

Se scurge tonul de ulei si se faramiteaza in bucatele mici.Se amesteca cu bulionul,oul curatat si taiat marunt

Se intinde aluatul, pe o suprafata presarata cu faina, pana devine subtire si uniform.

Se taie rondele cu ajutorul unui pahar sau unui taietor special de pasta.Aceste rondele trebuiesc umplute cu compozitia de ton,asezand-o in mijloc.Se inchide aceasta forma ,si cu ajutorul unei furculite se apasa bine marginile aluatului a nu iesi compozitia in timp ce aceasa va fi prajita in ulei.

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se prajesc aceste placintele pana devin aurii.Se scurg cu ajutorul servetelelor absorbente si se pot servi calde sau reci.Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise