Estonian Kringel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 galbenus de ou
  • 30 g unt, topit si racit
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie si portocala
  • 300 g faina
  • 15 g drojdie uscata
  • Umplutura
  • 80 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri nuca tocata (optional)

Mod de preparare

Eu am facut aluatul la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea pe care am scris-o mai sus (aluatul se poate framanta si cu mana, apoi se lasa la dospit intr-un loc cald pana ce isi va dubla volumul). Se pudreaza blatul de lucru cu faina, se scoate aluatul si se intinde o foaie dreptunghiulara cam de 1 cm grosime. Se incalzeste cuptorul la 200 g C.

Intr-un castronel se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul si scortisoara. Se unge foaia de aluat cu amestecul de unt, zahar si scortisoara, pastrand o lingura pentru final. Se ruleaza foaia de aluat pe lung, se taie in doua lasand la un capat cam 3 cm netaiat. Se impleteste aluatul din cele doua bucati, lasand in exterior partea taiata.

Se unesc capetele, se pune colacul intr-o tava pe hartie de copt si se unge cu amestecul de unt ramas.

Se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Inainte cu 5 minute de a scoate colacul din cuptor se presara deasupra 2 lingurile de zahar.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise