Euro cremi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 24 linguri zahar
  • 13 linguri nuca macinata
  • 6 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 pachete margarina
  • lapte.

Mod de preparare

Blatul:se bat 10 albusuri spuma cu 10 linguri zahar,se adauga pe rand 5 galbenusuri,apoi nuca, 2 linguri de cacao si faina.Se coace un blat sau doua foi in tava unsa si tapetata la foc moderat.Se prepara cremele: prima:se freaca celelalte 5 galbenusuri cu 10 linguri zahar pudra,putin lapte fiert,zaharul vanilat si la urma margarina.Cea de a doua:4 linguri cacao cu 4 linguri zahar si putin lapte se fierb pana se ingroasa se raceste si se adauga 4 linguri din prima crema.Daca se coace un blat se pune prima crema si apoi cea de-a doua,daca se fac 2 foi se pune intre foi prima crema si deasupra cea de-a doua

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise