Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 150 g mozzarella
  • 2 rosii
  • cativa catei de usturoi
  • busuioc proaspat
  • ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Se spala vinetele si se feliaza pe lungime, dar nu de tot, ci pana la baza, fara a le taia codita. Se sareaza usor si se lasa la scurs aproximativ 30 de minute.

Intre timp se pregatesc celelalte ingrediente. Se feliaza rosiile si mozzarella, iar din usturoiul tocat, frunzele de busuioc, sarea si uleiul de masline se face un sos in mojar.

Se aseaza vinetele intr-o forma termorezistenta (de data aceasta am folosit cate o forma pentru fiecare vanata. Intre feliile de vinete se alterneaza felii de rosii si mozzarella, iar deasupra se toarna amestecul de busuioc.

Se dau la cuptor, la aproximativ 180 °C, pentru 45 - 60 de minute, in functie de grosimea feliilor de vanata. Sa nu va speriati daca parte din mozzarella se topeste.

Se mananca cu pofta si, de preferat, cu un rose rece alaturi.

Pofta buna!

https://www.facebook.com/bucatarealaindoi

http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise