Falafel (specific arab)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 pahare (de apa) naut
  • -patrunjel, o legatura
  • -1 ceapa
  • -4 catei usturoi
  • -1 ardei iute
  • -sare
  • -condimente (cumin - 2 lingurite rase, piper - dupa gust)
  • -1 lingurita praf de copt
  • -un virf de cutit bicarbonat

Mod de preparare

Nautul curata, se spala, se inmoaie 12-16 ore. Nu se fierbe dupa aceea.

Apoi nautul, ceapa, patrunjelul, ardeiul iute, usturoiul, se dau prin masina de carne;se pun, apoi, condimentele,sarea,praful de copt,bicarbonatul.Se framinta bine;se fac, apoi, chiftelute, care se prajesc in ulei fierbinte.

Se servesc linga rosii, ceapa verde, masline. Neaparat piine arabeasca (lipie).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise