Fantomas

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 180 gr. margarină,
  • 250 gr. zahăr,
  • 7 ouă,
  • 4 plicuri zahăr vanilat,
  • 1 litru lapte şi 9 linguri făină.

Mod de preparare

Se freacă margarina cu 150 gr zahăr , cele 4 plicuri zahăr vanilat, cele 7 gălbenuşuri, 9 linguri făină pănă se obţine un aluat moale după care se adaugă treptata litrul de lapte şi se amestecă în continuu până se dizolva întregul aluat şi întreaga compoziţie devine lichidă ca şi laptele, după care se bat cele 7 albuşuri împreună cu 100 gr zahăr şi se adaugă la prima compoziţie. Se unge tava cu margarină şi se tapetează bine cu făină, se toarnă compoziţia în tavă şi se coace la foc mic circa 1 oră-o oră şi jumătate.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise