Fasole batuta

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg fasole alba
  • 2 cepe mari rosii
  • 3 catei mari de usturoi
  • 2 cuburi knor cu legume
  • 2 frunze dafin
  • putin cimbru
  • sare

Mod de preparare

Fasolea spalata o tinem in apa rece la inmuiat, de seara pana a doua zi cand o gatim.

Intr-o oala (daca aveti, sub presiune,va fierbe mai repede) se pun cam 3 l de apa, boabele de fasole, frunzele de dafin, cimbrul, cuburile knor, putina sare si se da la fiert.

Separat,intr-o tigaie punem putin ulei si calim usturoiul pisat, dupa care adaugam ceapa tocata marunt, punem putina sare si lasam la calit pana devine stravezie.

Cand fasolea este fiarta, o strecuram, (zeama o lasam deoparte, din ea vom prepara o ciorbita de post) o punem intr-o cratita in care o mixam bine, adaugam ceapa calita, amestecam si este gata de servit.

Aflandu-ne in postul mare, am servit-o cu varza acra calita si ardei iute.

Se serveste alaturi de carnati prajiti si muraturi, cand nu este post.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise