Fasole batuta sau frecata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr. de fasole boabe fiarta si scursa (o conserva)
  • o jumatate de lingurita de chimion
  • o lingura cu pasta de susan
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • cateva fire de patrunjel spalat
  • piper proaspat macinat
  • o ceapa verde curatata si spalata
  • pasta de ardei iute
  • cateva boabe de mustar

Mod de preparare

Pasul 1:

Taiem ceapa verde in rondele. Tocam marunt patrunjelul.

Pasul 2:

Pregatim un blender in care punem trei sferturi din cantitatea de fasole boabe fiarta. Adaugam ceapa verde, dar pastram cateva rondele pentru ornat. Punem patrunjelul, semintele de chimion, uleiul de masline si pasta de susan. Condimentam cu piper macinat.

Pasul 3:

Mixam pana cand obtinem o pasta fina.

Pasul 4:

Punem pasta obtinuta peste fasolea boabe ramasa intreaga.

Pasul 5:

Amestecam, gustam si condimentam, daca mai este nevoie.

Pasul 6:

Ornam cu rondele de ceapa verde, boabe de mustar si pasta de ardei iute. Servim simpla, cu paine calda sau ca si garnitura.

Reteta video completa o gasiti la:http://www.reteta-video.ro/retete/fasole-batuta-frecata.html

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise