Fasole calugareasca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg fasole alba;
  • 1 kg ceapa;
  • 2 ardei grasi de culori diferite;
  • 2 morcovi;
  • 500 ml ulei;
  • sare, piper;
  • 1 legatura de verdeata.

Mod de preparare

Fasolea se curata de eventualele corpuri straine, se spala, se pune la umflat 12 ore, in apa la temperatura camerei;

A doua zi se scurge de apa, se da intr-un clocot, se arunca apa si se pune iar la fiert in apa fierbinte (pentru a nu stopa procesul de fierbere, daca puneti apa rece, fasolea se intareste si fierbe greu), cu putina sare.

Se lasa la fiert circa 30 minute dupa care se pune morcovul care in prealabil a fost curatat, spalat si dat prin razatoarea mare.

Dupa circa 20 minute se adauga ardeiul tocat si ceapa tocata solzisori, se asezoneaza, se toarna peste mancare 500 ml ulei si se da la cuptorul incins, la foc mic.

Se lasa in cuptor pana scade si se rumeneste.

Dupa ce o scoateti din cuptor, se presara verdeata tocata marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise