Fasole iahnie

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 ceşti fasole
  • 1 ceaşcă ulei
  • 3-4 cepe
  • 3-4 roşii date pe răzătoare (sau bulion)
  • 4-5 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • 2 foi de dafin
  • mărar

Mod de preparare

Fasolea se alege, se spală şi se pune la înmuiat de cu searăîn apă călduţă, dacă e nouă se poate pune la înmuiat cu 2-3 ore inainte de a fi pusă la fiert. Se scurge din apa în care s-a înmuiat şi se pune apă rece cât să o cuprindă. Când începe să clocotescă, se scurge apa şi se pune altă apaă fierbinte în aceeaşi cantitate. Şi această apă se scurge când începe să clocotescă. Se lasăsă fiarbă până când rămâne cu puţină apă. Separat se căleşte ceapa în ulei, se adaugă roşiile, sarea, piperul, usturoiul şi se mai amestecă puţin. Se toarnă sosul peste fasole, se pune şi mărarul şi se dă la cuptorul încins în prealabil până când fasolea este bine fiartă şi scăzută.

Poftă bună!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise