Fasole boabe uscata batuta (facaluita)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole boabe
  • o ceapa mica
  • 1 morcov potrivit
  • cateva felii de telina
  • o albitura potrivita
  • usturoi dupa gust se adauga in fasolea batuta
  • 7-10 cepe - cu cat este mai multa cu atat este mai gustoasa
  • bulion sau pasta de tomate
  • putina boia dulce pentru culoare
  • ulei
  • sare,piper

Mod de preparare

Fasolea se alege,se spala si se pune la fiert si se schimba de doua-trei ori apa in care fierbe pentru eliminarea toxinelor.

Se arunca apa,se clateste tot cu apa calda si se pune la fiert in ultima apa impreuna cu ceapa,morcov,albitura.

Cand fasolea a fiert,se scoate din zeama intr-un castron.Zarzavaturile le puteti folosi la altceva.

Fasolea se paseaza cu mixerul sau prin sita adaugandu-se din zeama in care a fiert.Se potriveste de sare,piper si se adauga cateva linguri de ulei.Se mai bate pana se obtine consistenta dorita.Se adauga si usturoi pisat dupa gust si se amesteca in continuare.

Fasolea batuta se aseaza in farfurioare,iar deasupra se pune ceapa prajita.

Ceapa se curata,se spala,se taie marunt, se prajeste in ulei si se amesteca cu bulion sau pasta de tomate.Se poate adauga si putina boia dulce pentru culoare.

Se poate servi ca atare langa muraturi,salata de varza sau cand nu este post cu carnaciori sau alte afumaturi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise