Fasole verde cu legume la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 650 gr fasole verde
  • 4 rosii potrivite
  • o ceapa
  • 1 ardei verde
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi mai micuti

Mod de preparare

Se curata si se spala fasolea ,se opareste (cat sa se inmoaie putin).Curatam celelalte legume si oparim rosiile.

Intr-un vas termorezistent se aseaza un strat de rosii taiate cubulete, apoi ardeii taiati, 1/2 ceapa, morcov taiat rondele, fasolea verde, dovlecelul taiat cubulete, si restul de rosii si ceapa,putina sare. Se adauga o cescuta de apa si 3 linguri de ulei din samburi de struguri. Optional se poate inlocui apa cu suc de rosii. Se pune capacul si se da la cuptor ptr 40 minute. Se scoate cu grija se adauga piper macinat, marar se amesteca usor si se da la cuptor ptr inca 5 minute. Se serveste rece sau calda dupa preferinta cu putina smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise