Fasole verde indoneziana cu sos sambal

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g fasole verde conservata
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura ghimbir
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura sos sambal
  • 4 linguri pasta de tomate
  • pentru sos sambal: 250 g ardei iuti rosii
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar brun

Mod de preparare

1. Sosul sambal este un condiment indonezian care poate fi preparat prospat, astfel: se incinge o tigaie din fonta timp de 2-3 minute. Se arunca in tigaia firbinte ardeii chilli si se lasa sa se coaca pe uscat cateva minute. Dupa ce se racesc, se toaca marunt si se face o pasta la mixer impreuna cu sare si zahar brun.

2. Se incinge ulei intr-o tigaie si se rumenesc 2 minte ceapa rosie taiata felii subtiri si usturoiul zdrobit

3. Se adauga ghimbirul, zaharul si sosul sambal si se mai prajesc pentru un minut.

4. Se adauga pasta de tomate, se firbe 15 secunde, apoi se adauga fasolea verde din conserva scursa de zeama.

5. Se tine compozitia pe foc inca 5 minute.

6. Se serveste firbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise