Felii cu fructe

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 punga de ceai
  • 150 ml apa calda
  • 100 g stafide
  • 50 g curmale tocate
  • 100 g unt
  • 100 g zahar brun topit
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 12 migdale intregi decojite
  • 6 cirese glasate, taiate in jumatate
  • o tava de prajituri patrata cu latura de 20 cm, unsa si tapetata cu faina

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 160 grade Celsius. Se introduce punga de ceai intr-o cana si se adauga apa calda, stafidele si curmalele. Se amesteca bine si se lasa la infuzat timp de 10 minute.

2. Se amesteca untul si zaharul pana cand devine cremos, apoi se adauga ouale si faina. Se scot fructele din cana si se adauga in prajitura. Se amesteca bine.

3. Se rastoarna aluatul in tava unsa si tapetata. Se decoreaza cu migdale si cu cirese confiate.

4. Se coace in cuptor timp de 25-30 minute. Se lasa la racit si se taie in bucati.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise