Felii cu fructe

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 punga de ceai
  • 150 ml apa calda
  • 100 g stafide
  • 50 g curmale tocate
  • 100 g unt
  • 100 g zahar brun topit
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 12 migdale intregi decojite
  • 6 cirese glasate, taiate in jumatate
  • o tava de prajituri patrata cu latura de 20 cm, unsa si tapetata cu faina

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 160 grade Celsius. Se introduce punga de ceai intr-o cana si se adauga apa calda, stafidele si curmalele. Se amesteca bine si se lasa la infuzat timp de 10 minute.

2. Se amesteca untul si zaharul pana cand devine cremos, apoi se adauga ouale si faina. Se scot fructele din cana si se adauga in prajitura. Se amesteca bine.

3. Se rastoarna aluatul in tava unsa si tapetata. Se decoreaza cu migdale si cu cirese confiate.

4. Se coace in cuptor timp de 25-30 minute. Se lasa la racit si se taie in bucati.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise